Liittyminen koordinaattorina

Kaupunginjohtajien yleiskokous yhdistää kaikki viranomaistasot sekä asianmukaiset tukiorganisaatiot, edustajat ja yhdistykset liittymään aloitteeseen ja auttaa nopeuttamaan paikallisia ilmasto- ja energia-aloitteita. Katso liittymisohjeet alta.

Maakunnat, alueet, ministeriöt, kansalliset energiavirastot, suurkaupunkialueet, paikallisten viranomaisten ryhmät... Yleiskokouksen koordinaattorit ovat julkisia viranomaisia, jotka pystyvät tarjoamaan strategista ohjeistusta sekä teknistä ja taloudellista tukea kaupunginjohtajien yleiskokouksen allekirjoittajille ja kunnille, jotka haluavat liittyä toimintaan.

Taloudellisen tuen ohella kaupunginjohtajien yleiskokouksen koordinaattorit tukevat tyypillisesti allekirjoittajia CO2-päästöjen inventaarion ja/tai ilmaston riskiarvioinnin toteuttamisessa sekä heidän kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelmien valmistelussa ja käyttöönottamisessa.

- Yleiskokouksen alueelliset koordinaattorit ovat hajautetun hallinnon viranomaisia, kuten alueita, maakuntia tai paikallisviranomaisten ryhmittymiä.
- Yleiskokouksen kansalliset koordinaattorit ovat kansallisia julkisia elimiä, kuten ministeriöitä tai kansallisia energiavirastoja.

Euroopan komissio tunnistaa heidät tärkeinä kumppaneina kaupunginjohtajien yleiskokouksen allekirjoittajien tukemisessa, jotta allekirjoittajat voisivat täyttää sitoumuksensa, ja kasvattaakseen yleiskokouksen vaikutusta.


Kuka voi osallistua?

Maakunnat, alueet, ministeriöt, suurkaupungit, paikallisviranomaisten ryhmittymät, kansalliset ministeriöt. Yleiskokouksen koordinaattoriksi tunnistetaan virallisesti mikä tahansa julkinen viranomainen, joka sitoutuu virallisesti tarjoamaan strategista ohjausta, taloudellista ja teknistä tukea yleiskokouksen allekirjoittajille.

Jos tarvitset lisäselvitystä, ota yhteyttä yleiskokouksen koordinaattoreiden tukipalveluun osoitteessa coordinators@eumayors.eu

Luettelo koordinaattoreista

Liittymisohjeet

Yleiskokouksen koordinaattorin aseman hankkimisesta kiinnostuneiden julkisten hallintoviranomaisten tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

 

VAIHE 1

Täytä ja lähetä rekisteröitymislomake verkossa alustavan kelpoisuustarkistuksen suorittamiseksi

VAIHE 2

Kun kelpoisuus on vahvistettu, täytä ja allekirjoita kaupunginjohtajien yleiskokouksen toimiston lähettämä sitoumus.

VAIHE 3

Kun kaupunginjohtajien yleiskokouksen toimisto on vastaanottanut allekirjoitetun sitoumuksen, virastollesi luodaan verkkoprofiili.. Se antaa sinulle mahdollisuuden osallistua aktiivisesti kaupunginjohtajien yleiskokouksen yhteisöön ja auttaa sinua tukemaan paremmin allekirjoittajiasi.

Liittymisen edut

Yleiskokouksen koordinaattoriksi ryhtymisen edut ovat moninaiset:

Milloin voi liittyä mukaan?

Kaupunginjohtajien yleiskokouksen koordinaattorit voivat liittyä kaupunginjohtajien ilmasto- ja energiasopimuksen yleiskokouksen koordinaattoriksi milloin tahansa tällä sivulla olevan rekisteröitymislomakkeen avulla.